Här publicerar vi information och nyheter relevanta för dig som elkund.

Vi har bytt ut vårt kundsystem - så påverkar det dig

2017-07-10

Under vintern och våren har vi arbetat med installera ett nytt kund- och faktureringssystem. Systemet är nu driftsatt, vilket kommer att innebära en del mindre förändringar för dig som kund. Nedan kan du se hur du som kund påverkas av detta. 

Nytt kundnummer

Du har fått ett nytt kundnummer som består av 2-5 siffor. På nästa faktura finns det angivet högst upp till höger på avin. Ditt kundnummer kan vara bra att ha tillhands om du tillexempel behöver kontakta vår Kundservice. 

Delvis nytt utseende på fakturan

Vi har passat på att göra några rent utseendemässiga justeringar på fakturan. Bland annat kommer de kunder i kommuner med lägre energiskatt, så kallat ”Norrlandsskatt”, nu få ordinarie energiskatt redovisat på sin faktura, samt ett skatteavdrag, som tillsammans blir den lägre energiskatten. Denna ändring är en följd av de skatteförändringar som genomfördes vid årsskiftet 2016/2017.

Fakturorna som skickas i juli månad kan delvis ha ett annat utseende på specifikationen, där bland annat antalet kilowattimmar anges i fel antal. Detta är tyvärr ett visningsfel, men summan på specifikationen är rätt. Du kan även se din förbrukning högst upp på specifikationen under "avläsningar". 
Vi beklagar felet och arbetar med en lösning på detta till kommande faktureringar.  

För dig med Autogiro, E-postfaktura eller E-faktura

För dig som har anslutit dig för betalning via autogiro, E-faktura eller valt att få din faktura mejlad, kommer det inte bli någon skillnad. Om du har angivit att du vill ha en referens på fakturan, kommer även den att vara precis som tidigare.

Om det skulle visa sig vara något fel på din faktura, distributionssätt eller liknande kontakta oss på tel. 020-400 100 eller kundservice@svensknaturenergi.se så rättar vi till det.

Beslut om ny energiskatt från 1 juli 2017

2017-06-08

Som en del i Energiöverenskommelsen har Riksdagen beslutat att höja energiskatten för el till hushåll och tjänsteföretag.

Dagens energiskatt på 29,5 öre/kWh kommer från och med 170701 att höjas med 3 öre/kWh till 32,5 öre/kWh (40,63 öre/kWh inkl. moms). För de kommuner i Norrland som idag har norrskatteavdrag är avdraget fortsatt -9,6 öre/kWh. Energiskatten hamnar i dessa kommuner på totalt 22,9 öre/kWh (28,63 öre/kWh inkl. moms).  

Om din förbrukning på årsbasis exempelvis uppgår till 5 000 kWh/år, motsvarar skattehöjningen ca 150 kr/år och vid förbrukning på 20 000 kWh/år motsvarar skattehöjningen ca 600 kr/år etc. 

För mer information kring den nya energiskatten, besök gärna Skatteverkets hemsida www.skatteverket.se

För mer information kring Riksdagens beslut, besök gärna Riksdagens hemsida www.riksdagen.se

Har du några frågor eller funderingar kring ditt avtal, förbrukning eller energiskatt är du välkommen att kontakta vår Kundservice på tel. 020-400 100 eller kundservice@svensknaturenergi.se

Sommartider hos Svensk NaturEnergi

2017-06-01

Sommaren stundar och för många av oss innebär detta en välförtjänt semester och förhoppningar om soliga dagar och tid för vila och återhämtning.

Även om sommaren nu gjort entré i vårt avlånga land har vår Kundservice öppet hela sommaren, men med lite andra öppettider under juni, juli och augusti månad. Våra öppettider ser du här nedan.

Kundservice öppettider sommaren 2017
 

Måndag-torsdag kl. 07.00-16.00
Fredag kl. 07.00-15.00

Avvikande öppettider:

Måndag 5/6 – Dag före röd dag kl. 07.00-15.00
Tisdag 6/6 - Nationaldagen Stängt
Torsdag 22/6 - Dag före midsommarafton Stängt
Fredag 23/6 - Midsommarafton Stängt

Vi på Svensk NaturEnergi vill passa på att önska alla våra kunder en riktigt glad och skön sommar!

Sommartider

 

 

Wallenstam får klimatutmärkelsen Stora Förnybarhetspriset

Wallenstams omfattande satsningar på förnybar energi föräras med klimatutmärkelsen Stora Förnybarhetspriset 2016. Ett pris som varje år delas ut av Svensk Vindenergi under den stora VIND-konferensen.


− Det känns väldigt ärofullt att få ta emot Stora Förnybarhetspriset. Utmärkelsen är ett kvitto på att vi är på rätt väg med våra miljösatsningar, där våra vindkraftverk utgör en stor och viktig del. Vi strävar efter att bli så gröna som möjligt i alla sammanhang. Företag som bara tänker pengar kan dra på sig en för stor miljöskuld och det borde därför kosta mer att inte prioritera miljön. Det gröna tänket borde genomsyra alla investeringsbeslut, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

Läs motiveringen i pressmeddelandet.

Höjd kvotplikt för elcertifikat

För dig som kund innebär det en höjning av elcertifikatsavgiften, som ingår i de elkostnader du betalar på din elfaktura. Förändringen innebär att priset kommer höjas med 1,7 öre/kWh.

Om förbrukningen exempelvis uppgår till 10 000 kWh på ett år motsvarar höjningen cirka 18 kr/månad.

Har du frågor eller funderingar kontakta gärna vår kundservice, telefon: 020-400 100 kundservice@svensknaturenergi.se 

 

Här kan du läsa mer om beslutet