Nyheter

Här publicerar vi information och nyheter relevanta för dig som elkund.

Sänkning av elcertifikatsavgift under 2019

Under 2018 beslutade riksdagen att justera kvotpliktnivåerna gällande elcertifikat. Efter att man tidigare valt att höja densamma både 2016 och 2018 har man nu valt att göra en sänkning av kvotplikterna. Bakgrunden till beslutet är att andelen förnybar el i det svenska energisystemet ska öka.

Beslutet trädde i kraft 1 januari 2019 och påverkar alla elhandelsbolag i Sverige.

 

För dig som kund med ett  fast elprisavtal innebär det en sänkning av elcertifikatsavgiften. Det gör att du kommer se en extra rad med en rabatt på din faktura. Priset kommer sänkas med 0,1 öre/kWh och gäller under hela 2019, för att sedan återgå till samma nivå som du har haft hittills på ditt elavtal.

 

Om förbrukningen exempelvis uppgår till 10 000 kWh på ett år motsvarar prissänkningen cirka 10 kr/år.
Om förbrukningen uppgår till 20 000 kWh på ett år motsvarar prissänkningen cirka 20 kr/år etc.

 

Har du frågor eller funderingar kontakta gärna vår kundservice via telefon: 020-400 100 eller mejla via kundservice@svensknaturenergi.se

God Jul och Gott Nytt År

Vi på Svensk NaturEnergi vill redan nu passa på att tacka alla våra kunder för det gångna året och vi hoppas på ett minst lika fint 2019.

Vår Kundservice håller öppet precis som vanligt under alla helgfria vardagar under jul- och nyårshelgerna. Avvikande öppettider hittar du här nedan.

Måndag 24 dec - onsdag 26 dec: Stängt
Torsdag 27 dec: 07.00 - 17.00
Fredag 28 dec: 07.00-16.00

Måndag 1 jan - tisdag 2 jan: Stängt
Onsdag 3 jan - torsdag 4 jan: 07.00-17.00
Fredag 5 jan: 07.00 - 16.00

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på Svensk NaturEnergi

Nu är Mina Sidor tillbaka!

Efter en tids arbete med Mina Sidor kan vi nu äntligen meddela att den nya tjänsten är klar att använda.

Du som är kund hos oss kan nu, genom att skapa ett konto och logga in, se den viktigaste informationen om ditt avtal. Du kan bland annat se vilket avtal du har samt din avtalsperiod, se dina fakturor och betalningsinformation, lägg till eller ta bort dina kontaktuppgifter eller följ din förbrukning månad från månad och jämför med tidigare år. För dig som har en timmätt anläggning kan du även se dina timvärden - timme för timme.

Är du kund och har fler än ett kundnummer hos oss? Då kan du välja att administrera alla dina kundnummer under en och samma inloggning. Du kan välja vilka kundnummer du skall kunna administrera under fliken "Användare" när du loggat in. Vi hoppas att detta kommer underlätta det administrativa arbetet för dig!

Du hittar Mina Sidor högst upp på sidan i menyn, eller genom att klicka här.

Under hösten kommer vi att lansera fler tjänster på Mina Sidor, så fler funktioner är att vänta!

Till sist vill vi på Svensk NaturEnergi passa på att önska alla våra kunder en riktigt skön sommar!

Förändringen i hanteringen av energiskatt

Från och med den 1 januari 2018 flyttas kostnaden för energiskatten från din elhandelsfaktura till din elnätsfaktura.


All elektricitet som förbrukas i Sverige är enligt lag skattepliktig, det i sin tur betyder att alla elanvändare i Sverige betalar energiskatt. Energiskatten är från och med 180101 33,1 öre/kWh (41,38 öre/kWh inkl. moms). Kommuner med norrskatteavdrag har fortsatt ett avdrag på -9,6 öre/kWh.
Fram till årsskiftet 2017/2018 har det varit elhandelsbolagen som har debiterat kunderna genom att lägga på energiskatten på elhandelsfakturan. Från och med 1/1-2018 flyttas det ansvaret över till elnätsbolagen, efter beslut taget av riksdagen. För dig som kund till Svensk NaturEnergi innebär detta att din elnätsfaktura blir högre, samtidigt som din elhandelsfaktura blir lägre. Energiskatten flyttas helt enkelt från en faktura till en annan, men själva skatten förblir densamma som tidigare.

Mer information om förändringen hittar du på skatteverkets hemsida.